Akvárium Klub – Hamburger

2021. május 15. | #cikk, #népszerű, Gasztronómia

Az Akváriumról nekem mindig az egyetemista éveim jutnak az eszembe. Ugyanilyen fancy-nek éreztem magamat, mint most a hamburgerem előtt. Csak éppen pár méterrel arrébb a fűben 250 forintos dobozos söröket pattintottunk. A hely hangulata kicsit ezt is visszahozza. Tökéletes találkozópont, ha minden barátod máshonnan jön legyen az IV. vagy éppen XVII. kerület. A Deák téri találkozópontot szerintem nehéz lecserélni nagy társasággal. Kérdés, hogy ez a hamburger lecserélhető -e másra a környéken?

Az én választásom:

Magenta Burger
Édesburgonya
Majonéz
Ketchup
Fűszeres paradicsomszósz
Krusovice világos sör

Akvárium Klub - Hamburger

A rendszer még (2021. május) kicsit furcsa. A hamburgert ugyanis bent készítik el. Ami körbe megy sétálva hozva sok-sok asztal között, jó pár lépcsőn a kinti pulthoz. Majd figyelned kell, hogy vajon a te kajádat hozták -e. Ha gyanús, hogy a tiéd, akkor vissza kell menni a pulthoz.

Akvárium Klub - Hamburger

Egyik főfő szempont, hogy nem megyek bele az ár harcba és nem pontozom. Pontozni itt sem fogok. Az árat viszont itt mindenképpen ki kell emelnem. 2 db hamburger 2590 forintért ebben a minőségben tökéletes választás.

A fogyókúrám nem most kezdődik el

Éppen akkor érkeztünk, amikor “Happy Hour” van! A blokkon legalábbis így szerepelt. 😀 2590 forintért kapsz 2 Magenta burgert. Ha 1-2 üveg sört szeretnél meginni kettesben valakivel, akkor is tökéletes választás. Így 1295 forintért kapsz 1 hamburgert. Pontosan ezt, ami a fotón is szerepel. Megkérdeztem a felszolgálótól és minden nap más-más időpontban van az akció, ezért nézzetek rá majd az Akvárium Facebook oldalára.

Akvárium Klub - Hamburger

Az édesburgonya elképesztően erős narancssárga színnel emelte ki magát. Annyira, hogy a képszerkesztésnél külön le kellett tekernem a narancssárga színeket. 😀 Nehéz eltalálni úgy krumpli elkészítését, hogy pontosan egy időben legyen kész a hamburgerrel. Itt sem sikerült, de az én hibámból plusz 1-2 értékes perc telt el, amíg készítettem a fotókat. Utána is még langyos volt a krumpli. Tökéletesen sózott, nincs semmi extra fűszer rajta, gyönyörűen átsütötték és az édesburgonya minősége is kiváló volt.

Akvárium Klub - Hamburger

Nézzük a hamburgert

Egyetlen egy hamburger szerepel az étlapon (2021. május), ezért sok választásom nem volt. Már a hamburger styling is modern és abszolút figyelemfelhívó a rózsaszín céklás cuccal. Egyből ezt szúrtam ki, amikor megpillantottam a tálcán. A hamburger zsömle is tökéletes. Friss, puha, nem túl édes és nem túl sós. A hamburger hús is a A hagymát egyáltalán nem éreztem benne, ami nem is baj, mert így talán jobban kijött a cékla íze. A cheddar sajt itt volt idén a legjobb a hamburgerben. Fantasztikusan megolvadt, gyönyörűen rá a húsra, ahogy azt kell. Régóta vártam ilyen sajtos hamburgerre. A rukkola is időnként jelezte, hogy benne van a hamburgerben, amitől még frissebbnek éreztem az egészet. Én úgy imádom a hamburgert, amikor mindenhol folyik szét a szósz. Itt talán kicsit kevés volt, vagy lehet a fotózás miatt az 1-2 perc is számított talán. A céklás majonéz még nem tökéletes. Nem szeretnék persze nagyon erős céklás szószt, de picit lehetne erősebb a cékla íze. Az nagyon klassz viszont, hogy cékla darabokat is felfedeztem a hamburgerben.

Mennyibe került?

Fontos kiemelni, hogy éppen az akciós időpontban voltam itt. Ezért 2 db hamburgert kaptam 2590 forintért és féláron (490 forintért) az édesburgonyát.

2db Magenta Burger – 2590
Édesburgonya – 490 forint
Majonéz – 250
Ketchup – 250
Fűszeres paradicsomszósz – 350 forint
Krusovice világos sör – 870 forint
Szervíz díj – 576

Összesen: 5375 forint

Akvárium Klub - Hamburger

Tökéletes választás, amikor délután 17-18 óra között találkozom. Ha egésznap csak egy tál müzlit reggelizem + napközben néhány bögre kávé, akkor én bűntudat nélkül fogok itt megenni 1 (!!!) hamburgert, amit 1-2 pohár sörrel legurítok.

Geberle Berci vagyok, fotózással, weboldal készítéssel és online marketinggel foglalkozom. Szabadidőmben a családommal, barátaimmal vagyok, úszom, focizom, teniszezek, új éttermeket és borokat fedezek fel és próbálok mindig alkotni valamit. 🙂
Fotózás
Weboldal készítés